Mat är en viktigt del av livet. Utan mat så lever vi inte. Vi kan leva utan god mat men så mycket roligare det blir när den är det. Jag provar gärna nya saker när det gäller mat. Maken är inte lika nyfiken på det. Han tycker om det trygga.
Om jag beställer något annorlunda så ångrar han sig ofta när maten kommer in. Det händer att det inte är någon höjdare och då är han j nöjd med sitt trygga val. När jag gör ny mat hemma så är det aldrig någon som opponerar sig. Då vill hela familjen vara med och prova. Även äldsta sonen om han bara är preppad innan på att det inte är något han känner till.
Mat är också viktigt för det blir något annat att tänka på när man lagar den. Du kan inte tänka på allt som händer runt omkring för mycket. Det behövs nu. Men häromdagen så stekte jag lök. Och det har fått mig att tänka på Covid-19 lite extra.
Att steka lök för er som gjort det vet att det avger mycket doft. För mig så blir det en ljuvlig doft av lök. Så länge du håller på med maten och när du äter den. Men när den sitter i kläderna och på huden efteråt, då luktar det inte så gott.

Om Covid-19 beter sig som lukten efter stekt lök så är det inte lätt att bli av med den. Lukten från denna stekta lök har suttit i många dagar. Trots frenetiskt handtvättande. Vi tvättar händerna så ofta här hemma så vi börjar att smula bort snart. Ändå sitter denna löklukt kvar.
Hur är det ens möjligt. Även om man steker mycket lök. Det tar ganska lång tid att få ner den till den underbart ljuvliga karamelliserade löken som jag vill åt. Men ändå, hur är det möjligt? Det verkar vara samma med Covid-19. Jag har flera i min bekantskapskrets som har varit isolerade i 35 dagar för att de haft Covid-19. Under denna tiden har de inte fått träffa någon för att de smittar.
35 dagar! Det är över en månad. Även om du då inte har symptom som är allvarliga så smittar du. Du tror du blir bättre men icke, Covid-19 har bitit sig fast och vägrar lämna dig. Precis som lukten från stekt lök. Nu har lukten börjat lämna mig och jag tror inte att den tänker komma tillbaka utan att jag steker ny lök. Vilket jag kommer att göra, men inte idag.
Idag blir det rester på chorizo och ugnsstekt potatis till lunch. Middagen är inte bestämd. Men det blir inte karamelliserad lök i alla fall. Nu vill jag vara luktfri några dagar.