Det är inte bara jag som uppskattar vårt nya kök. Även maken uppskattar det. Jag vet jag har sagt allt detta innan. Men igår var det ett steg längre. Maken började titta på lite olika kockar för ett tag sedan. Innan vi började med köket men runt planeringen. Jag vet inte riktigt. Jag kommer inte ihåg exakt. Han tittar på kockar när de lagar mat.
En är en fransman. Maken säger alltid hans namn när han berättar något som han gjort. Namn är inte min paradgren så jag vet inte vem det är. Det jag vet är att han pratar bara franska på alla klipp som maken tittar på. Det spännande med det är att maken inte kan franska. Inte jag heller. Oavsett så tycker maken om hans små filmer när han lagar mat. Tydligen väldigt yvigt och verbalt. Maken ser vad han gör men förstår ingenting av orden som kommer. Som också är många i en rasande fart, ibland högljudda.
En är en cowboy. Maken säger hans namn också men det hjälper inte. Det är som på teflon, det fastnar inte. Om jag inte gör en liten övning i samband med att jag får höra namnet så kommer jag inte ihåg det. Det är inte det viktiga. Han är cowboy och lagar mat utomhus ofta över öppen eld. Vilket maken tycker är spännande. Han har också lite olika tekniker som han använder sig av. Maken berättar allt för mig. Denna kockens språk kan han. Det är engelska. Inte lika snabbt och heller inte så högljutt.
Det är olika saker som gör att maken tycker dessa är roliga att se på. Dessa båda har funnits med oss en tid. Nu har en ny dykt upp. Hans namn kan jag och kommer ihåg, Leif Mannerström. Han gör mat hemma (eventuellt någon annanstans) och äter sedan tillsammans med sin fru. Maken har blivit väldigt intresserad av detta. Mannerström gör mycket bra mat. Både husman och lite andra mer kulinariska. En blandning mellan allt möjligt. Stångkorv är tydligen något vi ska prova på, enligt maken.
Maken har alltid lagat mat. Men oftare för att han är hungrig än för att han vill göra ett långkok av intresse för processen. Jag säger inte att han aldrig haft intresse, det har han. Vi har lagat mat ihop för att vi både har velat ha väldigt god mat och har gillat att vara i köket tillsammans. Men det är inte det vanligaste scenariot. Men det har nu ändrats. Maken vill väldigt gärna vara i köket för att laga mat, med alla finesser som vi nu har.
Även om vi båda säger Godnatt till köket så tycker vi nu båda om att tänka ut roliga saker att göra i vårt fina och väldigt praktiska kök. Igår bestämde vi menyn tillsammans. Minstingen sparade potatisskalen från kroppkakorna i veckan. Vi började med en förrätt av lite god dryck och friterade potatisskal innan vi började med maten. Tillsammans med sköna fåtöljer och gott samtal så var det perfekt.

När det var klart så blev det smörrebröd. Smörrebröd som var inspiration från Leif Mannerström. Maken gjorde allt själv på den rätten. Det var friterad torsk med egengjord remouladsås. Kapris och curry i såsen. Samt en med rostbiff och egengjord senapsmajonäs, stekt lök samt riven pepparrot. Mycket gott och vällagat. Fisken var såååå god och perfekt krispig efter dubbelpanering. Tack kära make (Leif) för den middagen!


Till efterrätt så blev det jag som bestämde. Det blev friterad banan med vaniljglass. Glassen är ärligt införskaffad i butiken. Jag tänker inte ta åt mig äran för glassen. Glass är gott att göra själv men den är väldigt god från frysdisken med. Bananen däremot vet jag ingen som är god från frysen. Men min friterade banan är väldigt god. Det fick avsluta vår middag. Som intogs framför TV:n tillsammans med en film.

Det var en lyckad middag och en härlig dag igår. Vårt förbundsstyrelsemöte innan gick också väldigt bra. En lyckad dag som helhet alltså. Idag ska jag vara moderator. Jag ska se vad fem junisledare tycker om ett antal olika läsker. UNF har börjat sälja läsk. Det är boxar om sex olika läsker som man kan beställa. Fin hantverksläsk, som kan vara bra dryck vid olika tillfällen då du förväntas att dricka alkohol. Sådan läsk som är kul att dricka och som ger lite mer än bara släcker törsten. Kolla in på popbox.nu om du blir nyfiken på att prova bra läsk. Var gärna med när vi provar läsken också. Det gör vi på Zoom kl 16.15. Kolla in min Facebook så ser du vart.
Ta hand om dig. Och om vi inte ses i eftermiddag så hörs vi imorgon.