Björnbären blir fler och fler som mognar. Mitt problem har varit att de mognar i så olika takt att jag inte kan göra sylt på dem. Att äta bara i frukosttallriken blir lite för mycket. Att göra paj hela tiden blir heller inte bra. Nu har jag bestämt att jag ska frysa in alla björnbären eftersom de mognar. Så när jag har tillräckligt många så blir det att koka sylt. Eller marmelad. Vad jag nu känner för.
Man kanske ska blanda de med något. Det får jag se. Det var någon som sa att det var gott med svarta vinbär. Jag läste att det var gott att blanda med granatäpple. Jag vet inte vad som jag ska blanda med eller inte alls. Det jag vet är att björnbären mognar olika och nu är en knapp liter i frysen från gårdagens skörd och då märks det inte ens att det är taget på busken.
Innan jag plockade björnbären så var det en stund på altanen med en god alkoholfri mojito. Kommer inte ihåg märket nu men den var riktigt god och var 0.0 procent. Att ligga på altanen i skuggan och njuta är sådant man ska komma ihåg att ta hand om. Vilket jag gör.

Jag försöker att hitta en stund varje dag som jag njuter lite extra. Igår var det på altanen och när jag plockade björnbär. Idag behöver jag plocka lite hallon. De är inte lika många som björnbären med det blir till frukosten som minst varje dag. Något annat jag njuter av, nyplockade bär på frukosten. Vad njuter du av?
Ta hand om dig. Vi hörs imorgon.