Bullar och biskvier

Det blev två sorters bullar och biskvier. Det blev mer än nog att göra, det blev alltså inga muffins. Bullarna blev utsökta, båda sorterna. Biskvierna har inte smakats klara. Alla karotter blev dock väl rengjorda av mig. Alla olika delar var väldigt goda så jag gissar att de blev mycket goda de med.

Jag älskar kardemumma. Självklart mortlar jag den själv. Hade massor i degen. Sedan blev den ena sorten med kanelgoja, nästan som Johan Sörberg gör, och den andra blev med mandelmassa och toscasmet. Kanelgojan är malen kanel, vatten, ljust muscovadosocker och smör. Mandelmassan blandades också med ljust muscovadosocker och smör. Båda blev mycket goda. Maken tyckte att kanelen fick lite mer poäng än toscan men jag tyckte båda blev lika goda.

Jäste degen i kylen och den blev ändå gigantisk.
Bullar och stenbänk är det absolut bästa som finns.
Några av toscabullarna.

Maken är inte förtjust i smörkräm. Men det är jag. Jag älskar smörkräm och biskvier är så himla gott. Minstingen tycker också om biskvier så han kommer att få några. Så jag inte äter alla själv. För det skulle jag lätt göra. Lite för fort dessutom. De går också att stoppa i frysen. Nästan alla bullarna hamnade i frysen. När jag provat minst en biskvi så åker ett gäng ner i frysen av dem med.

Biskvier i långpanna.

Ta hand om dig. Vi hörs imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *