Mamma älskade persika och hallon smaken från Sia-glass. Hon tyckte om den så mycket att hon kunde köpa sådana stora som man har i glassbutiker. Minst fem liters men gissar att det är större ändå. Igår var det morsdag och jag hedrade mamma med att göra glass.
Jag har en glassmaskin och det var länge sedan den användes. Igår var det dags för mammas skull men också för min skull. Det blev nektaringlass. För jag hade ingen persika hemma. Maken är inte så förtjust i hallon så det blev det inte heller. Även om jag har hallon i. frysen.
Nästa gång ska jag ha i mer nektariner. Den blev god och den smakade nektarin. Jag tror dock att den blivit lite godare om det var lite mer i. Nästa gång skulle jag också kunna göra en hallonsås utan kärnor att ha till glassen. Det skulle maken gilla. Det är kärnorna han inte uppskattar så mycket.

Det kommer bli glass idag med. För det blev över från igår. Ska bli spännande att se hur god den är idag? Den kanske har blivit för hård när den legat i frysen under natten. Detta receptet är det enkla med bara grädde och kondenserad mjölk. Och då med nektariner i. På en halv liter grädde hade jag fyra nektariner.
Jag skållade och skalade nektarinerna och mixade till en slät smet i blendern. Man skulle kunna ta vilken frukt som helst och mixa för att blanda i smeten. Eller krossade choklad. Lakritspulver, ja, det är bara fantasin som sätter gränsen.
Det finns massor av recept på glass. Jag brukar göra varianten med äggula som man kokar upp innan man kör den i maskinen. Jag har aldrig provat med ägg som inte kokas innan. Det funderar jag att prova också. Men när man vill ha glass snabbt så är det denna med kondenserad mjölk man ska använda.
Ta hand om dig. Vi hörs imorgon.