Plötsligt händer det. Jag har gjort björnbärsmarmelad. Jag gjorde inte på alla björnbär. Jag tänkte att det kan vara smart att testa först. Med aroniabären körde jag ju allt på en gång och fick göra om det. Då jag lär mig av min misstag så blev det en del av bären denna gången.

Förra gången så blev det knappt sylt trots omkoket. Denna gången så tog jag både syltsocker och pektin på en gång. Jag chansade helt enkelt. Vilket visade sig vara ett smart drag. Den är perfekt marmeladkonsistens. Jag hade i saffran vilket inte gav så mycket smak tycker jag. Men frågar du maken så är det saffransmak på. Han när inte så förtjust i saffran. Då maken inte heller äter så mycket marmelad så gör ju det ingenting. Jag däremot tycker om saffran och marmelad.
Marmeladen blev jättegod. Inte jätte söt så nästa omgång kan jag ha i lite mer socker. Kanske ska prova med en del muscovadosocker nästa gång. Jag tror på det men det vet jag inte säkert förrän jag provat. Jag har också mängder med blåbär och en del hallon. Vet inte om jag ska göra drottningsylt kanske.
Nu är jag glad för björnbärsmarmeladens första omgång blev toppen även om det är lite lite saffransmak på. Det blev åtta burkar, ca en liter så jag klarar mig ett tag innan jag behöver göra ny.
Ta hand om dig. Vi hörs imorgon.