Boken om Mormor, 5

Mormor var jätteduktig på att laga mat. Det var många kreationer i köket som ingen annan gjorde. En av hennes favoritefterrätter är citronpaj. Idag är det inte så ovanligt med citronpaj. Men när jag var liten så var det inte vanligt. Dessutom så är mormors citronpaj extra sur.

Ibland så kan det gå fel även om man inte gör sådant som är ovanligt. En gång så lyckades mormor med bedriften att bränna vid gröna ärtor. Det ska till ganska lång tid på spisen för att koka bort allt vatten för att sedan lyckas bränna ärtorna. Detta lyckades mormor med.

Mormor är alltid exakt på tiden och har aldrig någon stress. Om gästerna skulle komma när klockan slår hel. Då gick mormor in i duschen kvart i. Det kan vara orsaken till dessa brända ärtor. Tidsoptimisten hos mormor. Men de brända ärtorna får hon höra om även idag, fast hon inte lagar mat längre.

Jag gissar att hon lärde sig att bränna saker av sin mamma. Hennes mamma brände massor av mat. Och hennes pappa kunde inte ens koka tevatten. Om han var ensam hemma så ringde han efter oss barn för att få hjälp med det. Som tur är så har mormor inte bränt så mycket mer än ärtorna. Därför extra kul att påminna henne om enkelheten i att koka ärtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *