Ströbröd

Ibland så sitter det långt inne. Vi har ett nytt kök. Jag gissar att ingen av er har missat det. Igår var planen att jag skulle vara ledig hela dagen. Då det blev för mycket för min kropp i förrgår. Inget konstigt när man inte får sova och ändå måste prestera. Som sagt igår skulle det vara en vilodag.

Det gick så där. Jag satt hemma med datorjobb. Jag bokade tider med alla (som jag fick tag på) för att de ska få nya låscylinder. Det tog hela dagen. Med massor av pauser och vila. Många blev också bokade för en tid. Som tur är så ska inte alla byta cylindern. Många ska bara ha nya nycklar vilket gör att de behöver ingen tid. De kan bara komma och hämta nycklarna på plats.

Inget viktigt. Jobbet blev gjort. I min takt, tack och lov så styr jag den själv. Också skönt att kunna göra det hemma i soffan med en dator i knät. Många läser e-post och sms, vilket underlättar när man har en trött hjärna av för lite sömn. Man får tid på sig att tänka vad som ska skrivas. Det märks dock att det sitter långt inne i den trötta hjärnan ibland. Som igår när jag använde ugnen.

Jag har lyxen att ha minstingen hemma fortfarande. Eftersom han jobbar men bor hemma så måste han hjälpa till. Han gör många saker och en av dessa är att laga maten en gång i veckan. Igår var den dagen på veckan. Jag tycker det är mysigt med sällskap i köket så när han lagade mat så tog jag hand om bröd- och kakrester. Och gjorde ströbröd.

Brödet var inte så konstigt. Det var kanter från vår Afternoon Tea som mixades till smulor och så in i ugnen. Det blev svårare med chokladkakan. Det var rester från frysen sedan jag bakat en tårta i somras. Nu tänkte jag att det var dags att använda den till kakströbröd. Istället för frostskador och den ska slängas.

När jag bakar så blir det ofta en lite kladdigare mitt. Inte kladdig men lite på gränsen till det färdiga. Jag tycker inte om torra tårtor. Kakor som är torra undviker jag också gärna. Jag tycker om saftiga muffins och sega kolakakor. Torra kakor som ska vara torra går också bort.

När man ska göra ströbröd av en lite för saftig chokladbotten så kan det ställa till det. Det är svårt att mixa den till att börja med. Det blir gärna sega klumpar. Jag körde klumparna i ugnen till det i alla fall blev lite smuligt. Nu till att hjärnan tog lång tid på sig att starta. Jag har en torkfunktion i en av mina ugnar. En funktion som gör att jag behöver inte stå och passa på smulorna i ugnen. För att inte få brända smulor.

Går att torka kaksmulor i svampläget.

När jag väl kom på det så blev det himla enkelt. Tjoff in i ugnen. Vi hann äta år goda middag som sonen gjorde. Kokt potatis och lax i ugn. Med kokta ärtor och kall sås. Såsen gjorde han väldigt bra. Med rödlök, gräslök och cremefraichebas. Massa annat gott i också. När vi ätit så var de torkade kaksmulorna klara. Även om jag valde svamp att torka så gick det alldeles utmärkt.

Nu har jag ströbröd både till kakor och annat att använda. Det känns bra att inte slänga en massa som faktiskt går att använda. I övrigt så kämpar vi på med att äta kakor från helgen. Även om mycket har fått flytta till frysen. Vi ska överleva tänkte jag. Vilket skulle bli tufft om vi skulle äta upp alla bakade kakor på tre personer. Frysen är bra. Kylen med. Men också att torrförvara i skafferiet. Där mår ströbrödet bra nu.

Ta hand om dig. Hoppas din hjärna är med dig. Vi hörs imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *